DK EN

ILT FESTIVAL

ILT Festivalen arrangeres af Teatret Svalegangen, Teatret Gruppe 38 og Aarhus Teater i samarbejde med alle byens øvrige scener, der går sammen om at præsentere nogle af verdens mest anerkendte internationale kunstnere.

ILT Festivalen afholdes for ottende gang i 2023 med nøje udvalgte forestillinger inden for en bred vifte af genrer, der spænder over alt fra klassisk drama til dans, fysisk teater, installationer, dukke- og animationsteater, musik- og teaterkoncerter. Festivalen byder desuden på en lang række sideaktiviteter, der henvender sig bredt til alle byens borgere og til både nationale og internationale branchefolk.

Teatret Gruppe 38 er et af de tre teatre bag ILT Festival. Kunstnerisk leder Bodil Alling udgør en tredjedel af kuratorgruppen, der udvælger forestillingerne til festivalen.


www.teatretgruppe38.dk

Teatret Svalegangen er et af de tre teatre bag ILT Festival. Kunstnerisk chef Per Smedegaard udgør en tredjedel af kuratorgruppen, der udvælger forestillingerne til festivalen.

www.svalegangen.dk

Aarhus Teater er et af de tre teatre bag ILT Festival. Chefdramaturg Hanne L. Joensen udgør en tredjedel af kuratorgruppen, der udvælger forestillingerne til festivalen.

www.aarhusteater.dk

Musikhuset Aarhus er en af ILT Festivalens samarbejdspartnere og lægger scene til festivalen.


www.musikhusetaarhus.dk

Bora Bora er en af ILT Festivalens samarbejdspartnere og lægger scene til festivalen.


www.bora-bora.dk

Teater Katapult er en af ILT Festivalens samarbejdspartnere og lægger scene til festivalen.


www.katapult.dk

Teater Refleksion er en af ILT Festivalens samarbejdspartnere og lægger scene til festivalen.

www.refleksion.dk

Åbne Scene er en af ILT Festivalens samarbejdspartnere og lægger scene til festivalen.

www.åbnescene.dk

Teaterhuset Filuren er en af ILT Festivalens samarbejdspartnere og lægger scene til festivalen.

www.filuren.dk

Festivalens baggrund

Idéen om at skabe en international scenekunstbiennale i byen opstod i sin tid af ren passion i det aarhusianske teatermiljø, og i dag er festivalen indskrevet i kommunens kulturhandlingsplan.

Det overordnede formål med ILT Festivalen er at præsentere publikum for noget af tidens mest spændende internationale teater, dans og performance. Derudover er det festivalens vision at bygge bro til nye publikumsgrupper og i det hele taget at styrke publikums interesse for scenekunstens univers.

ILT Festival 2023 er støttet af: