DK EN

The Little Suicides

En svensk tændstik, der bliver forelsket i en brasiliansk kaffebønne. En brusetablet, der gerne vil passe ind blandt slik i smukt farvet papir. Et lille bord og en enkelt lampe, hvis lys er dæmpet af en brun papirspose.

Olivia Molnár opsætter nu den forestilling, som hendes far Gyula Molnár skabte i 80’erne med stor succes. På scenen giver hun stemme og liv til en håndfuld små hverdagsobjekter og et dragende indblik i de små tings verden.

Forestillingen er delt op i tre dele:

”Alka Selzer”: En bitter og boblende tragedie.

”Pita”: Pita forandrer sig konstant og får Jorg til at brænde op af kærlighed.

”Tempo”: Tragikomisk poesi om tid.

Af Gyula Molnár med Olivia Molnár på scenen (IT)

Spilleperiode
29. - 30. maj 2021

Scene Teater Refleksion

Varighed 45 min.

TID

Lørdag kl. 13.00

Søndag kl. 13.00

Søndag kl. 16.00

PRIS 60-150 kr.

ALDER For voksne og børn fra 7 år

SPROG Hovedsageligt ordløs

Artist talk efter den sene forestilling søndag

Om Olivia Molnár

Olivia Molnár blander ofte video, animation, tekst og performances i sit arbejde.


Sammen med sine kunstneriske projekter kører hun kreative workshops med børn og voksne.

Hun bor og arbejder i Bruxelles.

International multikunstner

Olivia Molnár er kendt for at instruere både forestillinger, film, videoer og reklamer. Derudover arrangerer den italienskfødte kvindelige instruktør kreative workshops for både børn og voksne. I dag bor og arbejder Molnár i Bruxelles, men er ofte på turné med sine performances. Three Small Suicides fra 2019 er hendes seneste forestilling. Ved siden af sit virke som teaterinstruktør har hun også instrueret flere film. B.la Le Jeu (på dansk Spillet) fra 2020 og dokumentaren Le Dossier De Mari S. fra 2015 som vandt hende en Chicca Richelmy Award til Torino Film Festival.

Derudover er Molnár kendt for at være medlem af ARG-gruppen (Animation Research Group).


Poetisk besjæling

Olivia Molnárs opsætning af Piccoli Suicidi/Three Small Suicides er en genopsætning af et stykke hendes far, Gyula Molnár, opsatte første gang i 1980’erne. Da Olivia Molnár har en grafisk uddannelse inden for animation, kan man forvente en liveoptræden med en anderledes tilgang til performancekunsten. Hendes arbejde med ARG-gruppen har givet hende kompetencer til at levendegøre hverdagsobjekter, så de pludselig får deres egne tanker og følelser. Ved hjælp af et lille bord og en lampe, der er dækket af en papirspose, udforsker Molnár, hvad der vil ske, når disse vante genstande forelsker sig og forholder sig til, hvad der foregår omkring dem. Med denne levendegørelse fortæller Molnár en historie om tid og livets skønheder og glæder.


Lad dig rive med

I forestillingen bliver publikum nænsomt inviteret ind i kunstnerens poetiske univers. Et univers, hvor kaffebønner forelsker sig i tændstikker og livet går sin stille gang i denne lille udgave af den virkelige verden. Disse genstande, vi sjældent tænker over til hverdag, bliver pludselig fortællingens helte, skurke, venner og elskere. Oplevelsen er opdelt i tre dele:
“Alka Seltzer” - “a bitter and sparkling tragedy” - om en brusetablet, der forsøger at undslippe sin skrækkelige tilstand.
“Pita” - om Pitas mange transformationer, der får Jorg til at miste sit hoved af kærlighed til hende.
“Tempo” - om tid.


Lad dig opfylde af undring og forundring i denne filosofiske forestilling om livet og kærligheden.