DK EN

Rue d’Orchampt

Det ligner et hus. Et magisk hus med et spejl, der reflekterer et ansigt, som ikke er dit eget; et vindue, der kaster underlige skygger; en person, der vender på hovedet, når han drikker te og en kolibri, der dukker frem i et vandfald af fint sand.

Groupe Zur’s Rue d'Orchampt er en kunstinstallation, som den besøgende er inviteret til at gå på opdagelse i. Det er muligt at bevæge sig rundt i flere rum, røre ved dele af Installationen og udforske alt det, man vil.

Gæsterne inviteres også om bag kulisserne og kan være med til at skabe installationens magi sammen med kunstnerne.

Produceret af Groupe Zur (F)

Spilleperiode
28. - 30. maj. 2021

Scene Teatret Gruppe 38

TID

Fredag kl. 13.00-15.00

Fredag kl. 17.00-19.00

Lørdag kl. 10.00-12.00

Lørdag kl. 14.00-16.00

Søndag kl. 10.00-12.00

Søndag kl. 14.00-16.00

Installation åben 2 timer

Billetter pr. 15. minut

Gæster lukkes ind løbende i små grupper

PRIS 60-150 kr.

ALDER For voksne og børn fra 6 år

SPROG Ordløs.

Artist talk søndag kl. 16.00 i caféen på Teatret Gruppe 38

Om Groupe Zur

Siden 1984 har Groupe Zur (Zone Utopiquement Reconstituée) samlet kunstnere, der elsker at opfinde og skabe eventyr og oplevelser.


Groupe Zur laver kunst, der blander teater, installation, film, lyd og lys, og inviterer publikum til aktivt at være med til at skabe de enkelte forestillinger.

Hvor dagdrømmen bliver til virkelighed

Groupe Zur er en fransk teatergruppe fra byen Angers, der har eksisteret siden 1984. Gruppen har ikke et fast ensemble, men består af forskellige kunstnere, der mødes og sammen skaber Groupe Zur. De arbejder med en alternativ måde at skabe teater på, hvor de sættes sammen i forskellige gruppekombinationer for at få nye perspektiver og åbne op for muligheder. De arbejder site-specific, hvilket vil sige, at de bruger stedet/lokationen som inspirationskilde - ofte uden for teaterbygningen. Desuden arbejder de ikke med traditionelt teater, men forsøger i stedet at skubbe grænserne for, hvad teater er. Gruppen bruger projektioner og billedkunst i deres projekter til at skabe en poetisk iscenesættelse, og tilskueren bliver en aktiv tænker i deres forestillinger. Teatergruppen leger med det visuelle samt grænsen mellem fantasi og virkelighed.


EN UNIK OG VISUEL OPLEVELSE

Groupe Zurs centrale æstetiske greb er meget visuelle og deres benyttelse af projektioner giver dem et helt unikt udtryk. De arbejder med tilskueren som beskuer og har et ønske om at skabe refleksion hos deres publikum. Samtidig inddrager gruppen publikum, og man vil som tilskuer blive en del af forestillingen og blive trukket med ind i fortællingen og æstetikken. I kraft af deres konstruktion af gruppen, vil oplevelsen altid være forskellig, når man som tilskuer ser en Groupe Zur-forestilling. Det er aldrig den helt samme sammensætning af mennesker, og derfor aldrig den helt samme æstetik og tilgang, man kan forvente af gruppen. Dette element af uforudsigelighed er et centralt element i Groupe Zurs forestillinger.


ET MAGISK UNIVERS

Forestillingen er et indblik i et magisk og interaktivt univers, der leger med grænsen mellem den klassiske billedkunst og teaterformen, som man kender den. Den fungerer nærmest som et hurlumhejhus, hvor tilskueren bliver en del af installationerne. Her får man som tilskuer selv muligheden for at bevæge sig rundt i installationen og undersøge, hvad der gemmer sig bag dørene og inde i spejlene. Rue D’orchampt er en forestilling, der tilbyder en visuel smuk oplevelse, hvor tilskueren er medskabende.

Folkene bag

Rue d’Orchampt er skabt i fællesskab af Groupe ZUR.

Kunstnere og performere

Évelyne Caillet, Raphaël Dalaine, Stéphane Delaunay, Olivier Guillemain, Flop Lefebvre et Jean-François Orillon.

Fotos af

© Jef Rabillon.