DK EN

I am from Reykjavik

Jeg vil møde mennesker som mig:

En kvinde i halvtredserne.

En enlig mor til ét barn.

Nogen som har passet en forælder med demens.

En overvægtig kvinde.

Et barn af en immigrant.

Nogen som er begyndt at dyrke have for nylig.

En kvinde hvis partner har en anden hudfarve.

Nogen som plejede at være politisk aktivist.

Nogen som har afsonet en kort fængselsstraf.

En person, der elsker at lave mad til sine venner.

Nogen, der sommetider går i kirke, men ikke tror på gud.

En kunster, som har arbejdet i over 20 år.

En sort person.

Hvis du kan se dig selv i én eller flere af beskrivelserne ovenfor, vil jeg gerne møde dig et sted i Aarhus, helst et sted, som har noget at gøre med din identitet. Vi vil tale sammen over en kop kaffe, en kop te, eller måske endda et stykke kage.


Dette er residency-delen af I AM FROM REYKJAVIK, mit forsøg på at være en post-etnisk, global medborger. Anden del er, når jeg kommer tilbage og indtager en lille del af det offentlige rum for at bygge mig en midlertidig bolig. Jeg rejser fra by til by for at finde et sted, hvor jeg kan være fri. Hvor jeg kan være mig selv fuldstændigt, fri til at komme og gå, til at blive boende og til at føle mig hjemme.

Vil du byde mig velkommen til Aarhus?

Produceret af Sonia Hughes (UK)

Spilleperiode
25. - 30. maj. 2021

Scene Aarhus

TID

25. - 30. Maj

PRIS Gratis

ALDER Alle

SPROG Engelsk

Artist talk lørdag 29. maj kl. 18.30-19.00 på Teatret Svalegangen

Om Sonias Residency

Under ILT festival 2021 mødtes Sonia Hughes med en række vidt forskellige aarhusianere, der viste hende rundt i byen og fortalte om de ting, der er vigtige for dem. Hendes møder med byen og de lokale kommer til at indgå i et større projekt, der vises under ILT festival 2023 og på en lang række andre internationale festivaler i Europa.

Om Sonia Hughes

Sonia Hughes er en britisk kunstner, forfatter, dramatiker og performer. Mange af hendes projekter fokuserer på mødet mellem mennesker. Hun har tidligere samarbejdet med performance-gruppen Quarantine, hvor de blandt andet vandt en pris for deres borgerinddragende danseworkshop Susan & Darren. Derudover var hun manuskriptforfatter på Manchester International Festivals prisvindende åbningsshow WHAT IS THE CITY BUT THE PEOPLE?  

Hendes nyeste projekt I AM FROM REYKJAVIK udforsker race og tilhørsforhold og skal spille på en række europæiske festivaler de kommende år. Hun formulerer selv projektet som følgende: “An artwork in which I attempt to become a post-racial, global citizen. I will go from town to city, claiming space and getting the local people to help me build my space”

Det centrale æstetiske greb for Sonia er at inddrage lokale i sine værker. Ved at tage udgangspunkt i sin egen baggrund, italesætter hun diversitet, race og globalitet. Hun arbejder på at skabe et trygt rum, hvor hun og andre kan finde ejerskab og en plads i byen. Hun opfordrer blandt andet forbipasserende til at drikke te med sig for at undersøge begreber som gæstfrihed og tilhørsforhold.

Credits

En SPILL Festival, Jerwood Arts & LIFT Commission


I samarbejde med:

Festspillene I Nord-Norge, SPRING Performing Arts Festival, ILT FestivalRoyal Docklands

I am from Reykjavik af Sonia Hughes

Støttet af Manchester x Aalborg x Aarhus Samarbejdspulje

Foto af Solomon Hughes