DK EN

DOC Lounge

ILT Festival 2021 afholder i samarbejde med Doc Lounge en række events med dokumentarfilm, der på forskellige måder handler om teater

Teatret i det 21. Århundrede: Debut

Hvad kan og skal teatret i det 21. århundrede?

Den prisvindende dokumentarfilm Debut følger en gruppe kvindelige fanger i et fængsel i Belarus, hvor de som førstegangsovertrædere afsoner domme fra fem til 25 år. Den langvarige isolation fylder kvinderne med frygt for at være adskilt fra deres familier og venner for altid, og det er særligt hårdt for de kvinder, der har børn. Teaterøvelser og forberedelser med at sætte et teaterstykke op hjælper kvinderne med ikke at miste sig selv.

Anastasiya Miroshnichenkos rørende dokumentarfilm giver et sjældent glimt bag "jerntæppet", og viser, hvordan teater kan være en måde at finde sig selv på under ekstreme vilkår.

Efter filmen vil der være paneldebat, hvor vi vil diskuterer teatrets teknikker og muligheder for at fortolke, fortælle og måske hele.

I panelet er:

Dramatiker Anna Skov, som er aktuel med stykket "INSIDEREN" - et finansdrama om udbytteskatteskandalen.

Du kan også virtuelt møde filmens instruktør, den hviderussiske filminstruktør Anastasiya Miroshnichenko, når vi diskuterer teatrets teknikker igennem fortælling, fortolkning og forståelse.

Spilledato
30. maj 2021

Scene Katapult

Varighed 180 min.

TID Søndag 12.00 - 15.00

PRIS 50 - 75 kr.

Alder Fra 12 år

Sprog Engelsk