DK EN

ISABELLA’S ROOM (BE)

ØRKENPRINSENS DATTER


I Isabellas værelse findes en hemmelighed. Det er et billede. Et eksotisk billede af en ørkenprins. Isabella er datter af en ørkenprins, der forsvandt på en ekspedition. Eller… det er i hvert fald, hvad hendes plejeforældre, Arthur og Anna, har fortalt hende. Men det hele er en løgn.


Isabella boede sammen med Arthur og Anna i et fyrtårn på en ø, hvor Arthur var fyrtårnsbestyrer. Mellem havet og landet, mellem fast og flydende, mellem indvendig og udvendig. Fyrtårnet er bygget på jorden, men længes efter havet. Isabella længes efter ørkenen, ørkenprinsen, Afrika.


EN GRUSOM HEMMELIGHED


Sådan begynder livshistorien om den blinde, aldrende Isabella. Men det står snart klart, at en forfærdelig, uudholdelig sandhed ligger skjult bag ørkenprinsens historie. Anna og Arthur kan ikke leve med deres hemmeligheder og flygter ind i alkoholens rus. Anna dør og Arthur kaster sig i havet. Isabellas søgen efter sin far, ørkenprinsen, fører hende ikke til Afrika, men til et værelse i Paris, fyldt med skulpturer, masker, krukker, potter, smykker og genstande fra andre kulturer.


Isabella fortæller historien om sit liv, men hun fortæller den ikke alene. Alle dem, der engang var vigtige for hende, fortæller sammen med hende; de mange i hendes liv, der nu er døde: Arthur og Anna, hendes elskere Alexander og Frank. De ni skuespillere ikke kun fortæller, men synger også Isabellas historie, og afslører sammen hemmeligheden bag Isabellas værelse.

Spilleperiode
23. - 24. maj 2019

SCENE Åbne Scene / Godsbanen


VARIGHED 2 timer


TID TOR. – FRE. KL. 20.00

PRIS 80-150 KR.

ALDER 14+

SPROG Engelsk og fransk med danske undertekster

Bagom

ISABELLA'S ROOM er skrevet og instrueret af Jan Lauwers, og historien er inspireret af hans fars død. Faren var kirurg og indsamlede etnologiske og arkæologiske genstande. Der var op til 5.000 af disse genstande i familiens hjem, mange af dem fra Afrika. Jan Lauwers tilbragte sin barndom omgivet af disse genstande. Han troede, at det var normalt at sove, med kister og sarkofager under sin seng. »Da min far døde, forstyrrede det mig«, sagde han. Så han skrev en historie om det. En historie i hvilken objekterne fra en tabt drøm, nu er placeret i et værelse beboet af en levende kvinde, Isabella.

Anmeldelse

"... imagination and playfulness dominate the telling of Isabella’s story"


"Drop everything to see this humorous, brilliant, pithy and incomparable play"

LE DEVOIR, MONTREAL

FOLKENE BAG

MEDVIRKENDE Viviane De Muynck, Anneke Bonnema, Hans Petter Dahl, Julien Faure, Benoît Gob, Misha Downey/Ludde Hagberg, Sung-Im Her, Yumiko Funaya/Sarah Lutz, Maarten Seghers, Elke Janssens og Jan Lauwers

INSTRUKTØR Jan Lauwers

SKREVET AF Jan Lauwers og Anneke Bonnema

MUSIK Hans Petter Dahl og Maarten Seghers

KOSTUMER Lemm og Barkey

FOTO Eveline Vanassche

CO-PRODUCENTER

Festival d’Avignon, Théâtre De La Ville (Paris), Théâtre Garonne (Toulouse), La Rose des Vents (Scène Nationale de Villeneuve d'Ascq), Brooklyn Academy of Music (New York) and Welt in Basel Theaterfestival. With the cooperation of Kaaitheater (Brussels) and The Flemish Community Commission of The Brussels Capital Region. With the support of The Flemish Authorities.