DK EN

Runners

Kort & godt

Runners påtager sig en dristig bedrift ved at udføre en unik forestilling på et ekstraordinært stort løbebånd. Fire dygtige dansere og to musikere får os til at overveje livet i en verden, hvor alting går stærkt. Vi grubler over begrebet tid og måden, vi bevæger os igennem tiden på - med løbebåndet som den centrale metafor. Mens castet udfører kraftfuld koreografi, original livemusik, Cyr-hjulstunts og forvirrende akrobatik, løber de også næsten et helt maraton.

Nysgerrig på mere?

Det prisvindende kompagni, Cirk La Putyka, kommer med et storslået show fyldt med fortryllende dans, imponerende akrobatik og original livemusik. Samtidig sætter de sig for at undersøge oplevelsen af ​​tid i en verden, der kræver, at alt bliver gjort i hast.

“Inspirationen til dette show kommer fra det hektiske livstempo, fra fænomenet løb i nutidens verden, og også fra bogen Born to run af Christopher McDougall, hvor han siger 'Vi løber mest, når tiderne er værst. ' ”

- Vít Neznal, direktør

Cirk La Putyka er et teaterkompagni fra Prag, Tjekkiet, professionelt dedikeret til den moderne cirkusgenre. Den består af næsten hundrede skuespillere, dansere, akrobater, musikere, produktionsledere, teknikere, læger, makeupartister og andre professionelle.

Gennem tiden har ensemblet skabt sin egen neo-cirkus-teaterstil. Ensemblets arbejde bærer præg af multigenre og af at være multikulturelt, og hvert projekt er forskelligt. Målet med Cirk La Putykas projekter er at skabe unikke, personlige værker, hvor ensemblet inviteres til at lægge et stykke af sig selv og deres politik ind i værket; samtidig med at fordomme og konventionelle grænser nedbrydes.

I de 13 år, hvor kompagniet har eksisteret, har Cirk La Putyka skabt mere end 30 projekter, samarbejdet med mere end 300 mennesker af 25 nationaliteter, optrådt over 2000 shows og besøgt 21 lande.

Spilleperiode
16. - 17. jun 2023

Scene Åbne Scene, Godsbanen

Varighed 60 min.

TIDSPUNKT

Fredag kl. 20

Lørdag kl. 14 og kl. 20

PRIS 140-225 kr.

ALDER 7+

SPROG Engelsk

#tjekkisk #dans #musik #akrobatik #løbebånd

Anmeldelser

"Løbere fra Cirk La Putyka er en perfekt frynse cocktail."

- The Guardian, august 2022

"Et show, der blander atletik, cirkusfærdigheder, teatralsk artisteri, skuespil, timing på et splitsekund til en uforglemmelig oplevelse. [...] Og det her er teater, når det er bedst!”

- Theatre Reviews, august 2022 

"Det er et inspirerende koncept med magiske resultater!"

- Fringe Review, august 2022

Folkene bag

Instruktion og koncept: Rostislav Novák Jr., Vít Neznal

Koreografi: Dora Sulženko Hoštová

Dramaturgi: Petr Erbes, Viktor Černický
Scenografi
: Pavla Kamanová

Kostume: NoN Grata, Mikuláš Brukner
Musik
: Jan Čtvrtník, Veronika Linhartová, Terezie Kovalová, Jakub Ruschka

Lysdesign: Jiří Zewll Maleňák
Lyddesign
: Jan Středa, Jan Mikšátko
Teknik
: Daniel Hajtl, Simon Bareš

Produktion: Pavel Uhřík

Fysioterapeutisk støtte: Kateřina Mikynová

Løbecoach: Ian Adensam
Foto
: Lukáš Bíba, Petr Chodura, Jiří Šeda
Video
: Jakub Jelen
Grafisk design
: Les kanců
Producent
: Cirk La Putyka

Cast:

Viktor Černický
Aneta Bočková
Dora Sulženko Hoštová
Ethan Law
Terezie Kovalová
Jakub Ruschka
Daniel Hajtl