DK EN

I AM FROM REYKJAVIK

Kort & godt

I am from Reykjavik er lige dele skulptur, protest og ceremoni, når kunstneren Sonia Hughes bygger en midlertidig bolig i Aarhus for at finde ud af, hvad vi egentlig kræver af hinanden i mødet med det nye.

Nysgerrig på mere?

Den Manchester-baserede kunstner Sonia Hughes er barn af en immigrant. Hun arbejder med følelsen af ikke at være det rigtige sted, men på samme tid heller ikke vide, hvor det rigtige sted er.

Derfor rejser hun fra by til by for at finde et sted, hvor hun kan føle sig fri. Et sted, hvor hun kan være fuldstændig sig selv. Hvor hun er fri til at komme og gå, fri til at blive boende og fri til at føle sig hjemme. Hun prøver at føle sig hjemme overalt i verden, men vil vide, hvad der egentlig skal til. Hvad kræver en by og en befolkning af dem, der kommer til? Og hvad kræver dem, der dukker op af byen og befolkningen?

I en verden, hvor vi måske alle sammen en dag skal finde et andet sted at bo, undersøger Sonia Hughes begreberne ret, identitet, tilhørsforhold, frihed og hjem. Hun møder Aarhus og menneskene der, og inviterer os alle sammen til at opleve både hende og byen. Du må komme og gå, blive eller gå forbi.

I am from Reykjavik er udviklet på baggrund af en række samtaler med mennesker i Aarhus, både indfødte og nytilkomne, om hvad det vil sige for dem at høre til.

Spilleperiode
16. - 17. jun 2023

Scene Udendørs

TID

Fredag kl. 10.00-17.00

Lørdag kl. 10.00-17.00

STED 
Fredag: KLOSTERTORVET
Lørdag: Jette Tikjøbs Plads 

PRIS Gratis 

ALDER Alle 

SPROG Engelsk / nonverbal 

#unitedkingdom #møder #skulptur #protest #ceremoni

Om Sonias Residency

Under ILT festival 2021 mødtes Sonia Hughes med en række vidt forskellige aarhusianere, der viste hende rundt i byen og fortalte om de ting, der er vigtige for dem. Hendes møder med byen og de lokale er en vigtig del af I AM FROM REYKJAVIK projektet, der vises under ILT festival 2023 og på en lang række andre internationale festivaler i Europa.

Læs mere om projektet på I AM FROM REYKJAVIK

FOLKENE BAG

Kunstner: Sonia Hughes

Arkitekt: Lee Ivett

Fotograf: Solomon Hughes

Med-kunstnere: Linda Brogan, Adeola Dewis, Juliet Ellis, Jo Fong, Rabab Ghazoul, Owen Griffiths, Jane Mason, Humberto Velez, Emma Wolukau-Wanambwa, Fiona Wright

Produktionsleder: Greg Akehurst og Rob Athorn

Hjemmeside Design: Lisa Mattocks

Tekopper: Susan Cragg

Kjole: Claudette Joseph

Producent: Richard Morgan

A SPILL FESTIVAL, JERWOOD ARTS AND LIFT COMMISSION. 

I samarbejde med ILT Festival, Festspillene i Nord-Norge, Spring Performing Arts Festival og Royal Docks.