DK EN

The Notebook (UK)

EN OVERLEVELSESFORTÆLLING FRA ANDEN VERDENSKRIG


TVILLINGERS KAMP FOR OVERLEVELSE

THE NOTEBOOK fortæller historien om to tvillingebrødre, som evakueres under Anden Verdenskrig, for at skulle bo langt ude på landet på deres fattige bedstemors gård. Her skal de placeres, fordi deres mor ikke længere kan skaffe mad til dem i byen. Der er krig. Deres far er ved fronten, ingen ved, om han er død eller levende. Deres historie udfolder sig et sted i Centraleuropa, der stadig er splittet efter de territoriale opdelinger fra Første Verdenskrig. Tvillingerne virker umiddelbart som mærkelige og dysfunktionelle sociale outsidere, der forstår verden ud fra deres eget barske moralkodeks, som i takt med, at krigens grusomhed smuldrer alt omkring dem, afsløres brødrene langsomt som kæmpende moralister, der gør hvad de kan for at overleve.


RØRENDE INTIMTEATER

Enkelt og hjertegribende fortæller det prisvindende engelske kompagni Forced Entertainment tvillingernes historie i forestillingen THE NOTEBOOK. Det er en meget enkel forestilling med minimal scenografi, der fortæller historien om tabt barndom, under Anden Verdenskrig i rørende og overbevisende intimteater.


Produceret af Forced Entertainment


Køb billet

Spilleperiode
18. - 19. maj 2017

Scene Teatret Svalegangen
Store Sal

Varighed 140 min.

TID 20

PRIS (A) 95-150 KR.

ALDER FRA 12 ÅR

SPROG ENGELSK


MEDVIRKENDE ROBIN ARTHUR OG RICHARD LOWDON

INSTRUKTION TIM ETCHELLS

DESIGN RICHARD LOWDON

LYS DESIGN JIM HARRISON

PRODUKTIONSLEDER JIM HARRISON

PRODUCERET AF FORCED ENTERTAINMENT

Bagom

The Notebook er baseret på den prisvindende roman "Det Store Stilehæfte" af den ungarske forfatter Ágota Kristóf. Kristóf er en af de mest provokerende eksponenter indenfor den nye bølge af europæisk fiktion.

ANMELDELSE


StjerneStjerneStjerneStjerne

"...Galvanising, and a reminder of the wide vocabulary of a company that is 30 this year and still at the top of its game."


The Guardian

ANMELDELSE


StjerneStjerneStjerneStjerne

"A marriage made in heaven, or in some very eloquent circle of hell"


The Scotsman

Bagom

I 2016 blev teaterkompagniet Forced Entertainment den første gruppe til at vinde den prestigefyldte internationale Ibsen Award. Prisen belønner dem, der bringer "nye kunstneriske dimensioner til drama eller teater", og er tidligere kun blevet givet til enkeltpersoner.

REPLIK”Vi kommer fra den store by. Vi har rejst hele natten. Vores mor har røde øjne. Hun bærer en stor papkasse og vi to har hver sin lille kuffert med tøj, samt fars store ordbog som vi giver til hinanden når vi bliver trætte i armene.”

ANMELDELSE


StjerneStjerneStjerneStjerne

"The ultimate show-and-tell."


The herald


"A timeless parable of a lost childhood in the face of war".


Nachtkritik