DK EN

Hamskifte (FO)

KROPSLIG PERFORMANCE OM IDENTITET OG FORANDRING


AF LER ER DU KOMMET

Scenens gulv og væg er dækket med plastik. Midt på gulvet står en stol og to spande. Den ene spand er fyldt med ler og den anden er fyldt med vand. Den færøske skuespiller Kjartan Hansen træder ind på scenen, og begynder først at smøre mudder over hans ansigt, og derefter hele hovedet. Idet han former leret for øjnene af publikum opstår en groteske skabning kaldet "Grylen".


HAMSKIFTE er en tryllebindende performance, der handler om det dybe kaos af følelser og længsler, der bor i mennesket og som i virkeligheden er en livsbetingelse. Mudderet forvandler ansigtet til levende og abstrakte skulpturer. På scenen vokser hammens metamorfoser ud fra kroppen med nærmest krampeagtige trækninger og klaskende bevægelser. Synet blindes og munden stoppes stum bag de tykke lag ler. Det eneste man hører er den elektroniske musik, der pumper ud af højtalerne og en hjemsøgende klagelyd inde bag leret. Af ler er du kommet, af ler skal du formes, med ler skal du skifte din ham.


INSPIRERET AF FÆRØSK RITE

HAMSKIFTE tager udgangspunkt i William Heinesens fortælling "Grylen" fra 1957, som handler om en mand, der hvert år påtager sig den tvivlsomme ære at forvandle sig til "Grylen", en grotesk skabning, som kommer for at rense landsbyens bebobere for alt det onde og velsigne fremtiden. En gammel færøsk rite fra en tid hvor Færøerne var isoleret i det dunkle Atlanterhav. "Grylen" er et symbol for menneskers indre identitet og giver trøst og svar til de menneskelige kvaler, som religionens tilhængere hverken vil eller tør kendes ved. Udover den færøske rite om ”Grylen” har Kjartan Hansens HAMSKIFTE også inspireret af maleren og skulptøren Oliver de Sagazans gruopvækkende billedunivers.


Produceret af Kjartan Hansen

Spilleperiode
20. - 21. maj 2017

Scene Teater Katapult

Varighed 35 min.

TID KL. 19

PRIS Billet til RAMKOERS giver adgang til HAMSKIFTE samme dag

ALDER FRA 12 ÅR

SPROG DANSK


MEDVIRKENDE KJARTAN HANSEN

LYD JENS L. THOMSEN

INSPIRATION OLIVER DE SAGAZAN

FOTO EVENTMÁLARÁÐIÐ

PRODUCERET AF KJARTAN HANSEN (FO)