DK EN

DOC Lounge

ILT Festival 2021 afholder i samarbejde med Doc Lounge en række events med dokumentarfilm, der på forskellige måder handler om teater. Efter filmene nyder vi et glas vin over en paneldebat, som publikum inviteres til at deltage i.

Teatret i det 21. Århundrede: Antigone - How dare we!

Sofokles’ tragedie ANTIGONE fra 441 f.kr. er i dag, mere end 2000 år senere stadig med til at kaste lys over vores samfund. Stykket om Antigone, der insisterer på at begrave sin bror, læses på gymnasier og højere uddannelsesinstitutioner landet over, og tragedien bruges til at forklare demokrati, kvindebevægelse og moralfilosofi - af såvel modstandere og tilhængere af totalitære regimer.

I den prisvindende dokumentarfilm Antigone - how dare we! transformeres den klassiske heltinde Antigone i Slavoj Žižeks fortolkning. På baggrund af Sofokles’ tragedie stiller den slovenske filosof Slavoj Žižek afgørende spørgsmål om lov og moral i en verden, hvor demokratier er truet.

Efter filmen nyder vi et glas vin over en paneldebat, hvor vi diskuterer teatrets rolle i det 21 århundrede. Publikum inviteres til at deltage.

Info om paneldeltagere annonceres senere.

Spilledato
30. maj 2021

Scene Katapult

Varighed 180 min.

Tid Søndag 19.00 - 21.30

Pris 50 - 75 kr.

Alder Fra 12 år

Sprog Engelsk

Køb billet

Køb din billet her og få en dokumentarfilmoplevelse i verdensklasse.


Køb billet

FESTIVAL RABAT

Køb et festivalarmbånd og få filmen ANTIGONE inklusiv paneldebat til en særlig festivalpris:


Pris for armbånd 100 kr.

Særpris på ANTIGONE med armbånd 56 kr. (spar 19,-)


Køb festivalarmbånd