DK UK
Spilleperiode
18. - 19. maj 2017

Scene Åbne Scene, Godsbanen

Varighed 75 min.

TID TORS. KL. 21.00, FRE. KL. 18.00
PRIS (B) 75 - 110 KR.
ALDER FRA 16 ÅR
SPROG UKRAINSK MED ENGELSKE UNDERTEKSTER

MEDVIRKENDE NADIA AND PÉTRO OPANASSOVITCH LUBENOC
KONCEPT BART BAELE, YVES DEGRYSE, CATHY BLISSON
SCENOGRAFI MANU SIEBENS AND INA PEETERS
INTERVIEWS
YVES DEGRYSE AND CATHY BLISSON
KAMERA OG KLIP BART BAELE, GEERT DE VLEESSCHAUWER
LYD TOON MEURIS, BAS DE CALUWÉ, MANU SIEBENS, KAREL VERSTREKEN
OVERSÆTTER OLGA MITRONINA
SOUNDTRACK OG MIXING PETER VAN LAERHOVEN
I SAMARBEJDE MED DESINGEL (ANTWERP)
STØTTET AF THE FLEMISH GOVERNMENT
PRODUCERET AF BERLIN (BE)

Zvizdal [Chernobyl - So Far, So Close] (BE)

ET FILMISK PORTRÆT OM TO MENNESKER I EN SPØGELSESBY


ET MISLYKKET ATOMEKSPERIMENT
Året er 1986. Omkring 90 byer og landsbyer rundt om Pripyat i Ukraine evakueres. Et fejlslået atomeksperiment leder til drastiske ændringer i livet for de lokale, der må forlade deres huse for aldrig at vende tilbage. ZVIZDAL [CHERNOBYL – SO FAR, SO CLOSE] fortæller historien om Petro og Nadia, et ældre par, der er født og opvokset i Zvizdal, og som den gang nægtede at blive evakueret fra den forbudte zone i kølvandet på katastrofen. De valgte at blive boende i deres hjemlandsby, i deres eget hus, i hvad der nu var en spøgelsesby. Alle deres bekendte har for længst forladt stedet og deres plyndrede huse vidner om bedre dage. Alt hvad der er tilbage er nu forstenede steder, overgroet af natur.

EN HISTORIE OM ENSOMHED OG OVERLEVELSE

Mellem 2011 og 2016 fulgte det belgiske teaterkompagni Berlin Petro og Nadia i et forsøg på at skildre udviklingen i deres historie gennem årene. Det er blevet til en dokumentarfilm, der bliver vist på en dobbeltsidet skærm. Under skærmen roterer tre modeller af parrets gård der skildrer årstidernes skiften, og bliver på den måde vores vindue ind i deres lille verden.

I 29 år har de ført en isoleret tilværelse uden elektricitet, rindende vand, varme eller kommunikation med omverdenen. Hvordan kan man som menneske leve flere år i isolation? Ægteparret lever et liv præget af overtro, vodka, mumlen med sig selv, bandeord, bøn og sang. De lever med tandpine, alderdommens lidelser og den 20 km lange gåtur til den nærmeste butik, mens de venter på livstegn fra omverdenen. Med en dokumentarisk tilgang til film og teater fortæller ZVIZDAL [CHERNOBYL – SO FAR, SO CLOSE] en gribende historie om ensomhed, overlevelse, fattigdom og håb. Om kærlighed mellem to ældre mennesker i 80’erne omgivet af farveløs, lugtfri, men allestedsnærværende radioaktiv stråling.

Produceret af BerlinKøb billet