DK UK
Spilleperiode
20. - 21. maj 2017

Scene Teater Katapult

Varighed 35 min.

TID KL. 19
PRIS Billet til RAMKOERS giver adgang til HAMSKIFTE samme dag
ALDER FRA 12 ÅR
SPROG INTET SPROG

MEDVIRKENDE KJARTAN HANSEN
LYD JENS L. THOMSEN
PRODUCERET AF KJARTAN HANSEN (FO - DK)

Hamskifte (FO/DK)

KROPSLIG PERFORMANCE OM IDENTITET OG FORANDRING


AF LER ER DU KOMMET
Scenens gulv og væg er dækket med plastik. Midt på gulvet står en stol og to spande. Den ene spand er fyldt med ler og den anden er fyldt med vand. Den færøske skuespiller Kjartan Hansen træder ind på scenen, og begynder først at smøre mudder over hans ansigt, og derefter hele hovedet. Idet han former leret for øjnene af publikum opstår en ny grotesk skabning. HAMSKIFTE er en undersøgelse af identitet og dens konstante forandring. Svøbt i ler fra top til tå, transformeres kroppen i takt med, at leret tager nye former. Kroppen og ansigtet forvandler sig konstant i nye udtryk, som en levende metamorfose.

HAMSKIFTE er en tryllebindende performance, der handler om det dybe kaos af følelser og længsler, der bor i mennesket og som i virkeligheden er en livsbetingelse. Mudderet forvandler ansigtet til levende og abstrakte skulpturer. På scenen vokser hammens metamorfoser ud fra kroppen med nærmest krampeagtige trækninger og klaskende bevægelser. Synet blindes og munden stoppes stum bag de tykke lag ler. Det eneste man hører er den elektroniske musik, der pumper ud af højtalerne og en hjemsøgende klagelyd inde bag leret. Af ler er du kommet, af ler skal du formes, med ler skal du skifte din ham.

INSPIRERET AF FÆRØSK RITE
Inspirationen til HAMSKIFTE har Kjartan Hansen blandt andet hentet fra den færøske rite om ”Grylen”, som var en person, der udførte renselsesritualer for indbyggerne i en lille landsby. Også maleren og skulptøren Oliver de Sagazans gruopvækkende billedunivers er inspirationskilder til denne performance

Produceret af Kjartan Hansen