DK UK

Morning Briefing

På denne side kan du læse om vores morning briefings. ILT Festival præsenterer i år tre morgenmøder i samarbejde med Performing Arts Platform med præsentationer fra forskellige scenekunstnere fra Danmark, samt internationale kompagnier der gæster ILT17.

Torsdag 18. maj kl 10.00 - 11.00

Hvad er de vigtigste elementer, der skal til for at skabe et scenekunstnerisk værk? Hvad er de essentielle betingelser og metoder, der skaber de mest produktive prøveprocesser?

I april 2017 har Seachange Lab udgivet bogen The Art of Rehearsal – Conversations with Contemporary Theatre Makers på Bloomsbury Methuen Drama. Den består af 18 af de bedste interviews fra Sechange Labs online interview-samling Rehearsal Matters – www.rehearsalmatters.org. 18 internationale kunstnere deler ud af deres erfaringer og arbejdsmetoder i prøvesalen og reflekterer over vanskeligheder, vendepunkter og veje til at lykkes.

Særlig gæst til arrangementet er Richard Lowdon fra Forced Entertainment, som er en af de interviewede kunstnere i bogen. Et video-uddrag af interviewet danner afsæt for en samtale med Richard Lowdon om teatrets arbejde i prøvesalen og hans tanker om, hvordan det – og hans eget kunstneriske arbejde – har udviklet sig gennem tre årtier. Værter er Seachange Labs kunstneriske leder Barbara Simonsen og medskaberne af Rehearsal Matters Isabelle Reynaud og Deborah Vlaeymans.

Hvor

Teatret Svalegangen, Rosenkrantzgade 21, 8000 Aarhus C, Danmark

Tilmeld dig her

CANCELLED

Trickster-p opstod ud af mødet mellem Cristina Galbiati og Ilija Luginbühl og er beregnet som et kunstnerisk forskningsprojekt, der skubber ved grænserne på tværs af forskellige kunstformer. I første omgang fokuserede deres forskning specifikt på performeres centrale og fysiske karakter; Som tiden gik, har deres fokus flyttet fra en mere smal definition af teater til at omfatte udtryk, der overskrider genre grænser, både konceptuelt og formelt som følge af blandingen af ekstremt heterogene kunstneriske medier.

Tricksters hovedfokus er derfor flyttet fra udøveren til tilskueren. Betoningen af publikums forhold til kunstværket og den evigt udviklende definition af at være tilskuer i nutidens tid er nu blevet tilbagevendende elementer af Tricksters værker.

Cristina Galbiati og Ilija Luginbühls poetik er en opfordring til publikum om at åbne deres opfattende rum og skabe deres egen virkelighed på grænserne mellem indre syn og ydre syn. Tricksters værker blevet præsenteret i Europa, Asien, Australien, Nord- og Sydamerika. Trickster-p blev fornyligt tildelt den schweiziske teaterpris 2017.

Gennem en kort introduktion om Trickster-p's nyeste værker vil mødet på Morning Briefingen være en mulighed for at dele emner, spørgsmål og ideer fra Trickster's kunstneriske praksis med deltagerne.


Hvor:

Teatret Svalegangen, Rosenkrantzgade 21, 8000 Aarhus C, Danmark

Tilmeld dig her

Opera Brunch

AUT – Aarhus Unge Tonekunstnere inviterer til opera brunch


HVOR
Kedlen, Godsbanen, Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus C.

PANELDEBAT
Der bliver eksperimenteret intenst med opera som kunstform i disse år.
Det er et had-/kærlighedsforhold, hvor de unge kunstnere griber “gesamtkunstwerk”-ideen og skaber nye hybride, provokerende og rørende fortællinger om menneskelivet.
AUT har under projektet coOPERAtion i perioden 2012-2017 inviteret en lang række unge kunstnere til at give deres bud på gentænkning af opera som kunstform.
Med udgangspunkt i dette praksisbaserede udviklingsforløb inviterer vi til en uformel og passioneret drøftelse af opera og kunst i det offentlige rum. Vores paneldeltagere vil give samtalen et internationalt perspektiv og sætte projektet ind i en større kontekst.

PANELDELTAGERE
Arnbjörg Danielsen: Grundlægger og kunstnerisk leder af Far North, Island.
Holger Bergmann: Direktør for Fonds Darstellende Künste, Tyskland.
Erik Exe Christoffersen: Lektor ved Afdeling for Dramaturgi, AU.
Annika B. Lewis: Scenekunstner, koregraf, kreativ konsulent.
Line Tjørnhøj: Komponist og kunstnerisk leder.

Tilmeld