Til top

NY luft til Teatret?

 

International Teaterfestival i Aarhus

Der er mulighed for at blive luftet godt igennem under Aarhus’ internationale teaterfestival ILT. Festivalen præsenterer en række fremragende scenekunstoplevelser til alle - uanset alder, pengepung eller teatererfaring. Her er høj kvalitet og enestående oplevelser, som stimulerer sanserne, hjertet, hjernen og lattermusklerne.


MERE END FORESTILLINGER

Ud over danske og internationale performances af høj kvalitet, rummer ILT også flere forskellige sideaktiviteter og events, der giver publikum mulighed for at udforske og opleve scenekunsten på alternative måder.

Mød bl.a. kunstnerne bag forestillingerne i en række artist-talks efter udvalgte forestillinger, eller til en hyggelig teaterbrunch. Du kan læse mere om alle forestillingerne og festivalaktiviteterne under programsiden.

Prøv det! Det gør en forskel at være med. Det gør intet at lade være.
EFFE
ILT er netop blevet optaget i EFFE, der er en forkortelse for ”Europe for Festivals – Festivals for Europe” og er et kvalitetsstempel, der tildeles festivaler, som har ’en udpræget kunstnerisk kvalitet samt indflydelse på både lokalt, nationalt og internationalt plan.’

Udover kvalitetsstemplet, der foreløbigt gælder et år, betyder optagelsen også, at festivalen optages i den internationale EFFE Festival Guide og desuden er kandidat til at modtage flere priser ved et gallaarrangement i Paris i September.

Lige nu på Facebook

OM ILT

Baggrund, mål og visioner

 

INTERNATIONAL SCENEKUNSTFESTIVAL I DANMARK

ILT står for Internationalt Levende Teater, og det er netop hvad, teaterbiennalen byder på. Maj 2015 var fjerde gang, at ILT-festivalen kunne bringe et udpluk af samtidens bedste internationale scenekunst til Aarhus for at præsentere det for det lokale og nationale publikum.


Festivalens baggrund

Ideen om at skabe en international scenekunstbiennale i byen opstod i sin tid af ren passion i det aarhusianske teatermiljø, og i dag er festivalen indskrevet i kommunens kulturhandlingsplan.

Det overordnede formål med ILT-festivalen er at præsentere publikum for noget af tidens mest spændende internationale teater, dans og performance. Derudover er det festivalens vision at bygge bro til nye publikumsgrupper og i det hele taget at styrke publikums interesse for scenekunstens univers.


MISSION

At skabe en kort og intensiv scenekunstfestival i Aarhus og regionen hvert andet år.


VISION

Festivalen skal være fuldt etableret i 2017.

Festivalen vil vise de bedste forestillinger og scenekunstoplevelser fra hele verden, ved at præsentere de bedste scenekunst kompagnier fra verden.

Festivalen vil tiltrække scenekunstinteresserede fra Aarhus, Danmark og resten af Europa - og derved sætte Aarhus og byens scener på verdenskortet.

ILT15 i Aarhus