DK EN

ILT FESTIVAL

ILT Festivalen afholdes hvert andet år i Aarhus og arrangeres af Teatret Svalegangen, Teatret Gruppe 38 og Aarhus Teater. Når teatersæsonen slutter sidst på foråret og travlheden i prøvesale og på scener drosler ned, går alle byens teatrene sammen om at præsentere nogen af verdens mest anerkendte internationale kunstnere.

ILT Festivalen arrangeres for sjette gang i 2019 med nøje udvalgte forestillinger inden for en bred vifte af genrer, der spænder over alt fra klassisk drama til dans, nycirkus, fysisk teater, installationer, dukke- og animationsteater, musik- og teaterkoncerter. Festivalen byder desuden på workshops, artist-talks og andre spændende events.
Teatret Gruppe 38 er et af de tre arrangerende teatre. Kunstnerisk leder Bodil Alling udgør en tredjedel af kuratorgruppen, der udvælger forestillingerne til ILT Festivalen.

www.teatretgruppe38.dk
Teatret Svalegangen er et af de tre arrangerende teatre. Kunstnerisk chef Per Smedegaard udgør en tredjedel af kuratorgruppen, der udvælger forestillingerne til ILT Festivalen.

www.svalegangen.dk
Aarhus Teater er et af de tre arrangerende teatre. Teaterdirektør Trine Holm Thomsen udgør en tredjedel af kuratorgruppen, der udvælger forestillingerne til ILT Festivalen.

www.aarhusteater.dk

Festivalens baggrund

Idéen om at skabe en international scenekunstbiennale i byen opstod i sin tid af ren passion i det aarhusianske teatermiljø, og i dag er festivalen indskrevet i kommunens kulturhandlingsplan.

Det overordnede formål med ILT Festivalen er at præsentere publikum for noget af tidens mest spændende internationale teater, dans og performance. Derudover er det festivalens vision at bygge bro til nye publikumsgrupper og i det hele taget at styrke publikums interesse for scenekunstens univers.Musikhuset Aarhus er en af ILT Festivalens samarbejdspartnere, og lægger scene til festivalen.

www.musikhusetaarhus.dk
Bora Bora er en af ILT Festivalens samarbejdspartnere, og lægger scene til festivalen.

www.bora-bora.dk
Teater Katapult er en af ILT Festivalens samarbejdspartnere, og lægger scene til festivalen.

www.katapult.dk
Teater Refleksion er en af ILT Festivalens samarbejdspartnere, og lægger scene til festivalen.

www.refleksion.dk

Åbne Scene er en af ILT Festivalens samarbejdspartnere, og lægger scene til festivalen.

www.åbnescene.dk
Teaterhuset Filuren er en af ILT Festivalens samarbejdspartnere, og lægger scene til festivalen.

www.filuren.dk